Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев бе много ядосан след равенството 1:1 у дома срещу Арда в мач от изтегления 12-и кръг, като той открои липсата на желание у своите играчи.

„В края на мача да, но през останалото време, това е сред най-слабите ни мачове у дома в последните години. Без агресия, без желание, трябва много неща да променим за следващата седмица. Допуснахме гол след статично положение, когато имаме високи хора, но се случва. Резултатът е донякъде справедлив, но и да бяхме загубили, нямаше да е незаслужено, но отношението ни бе недобро. За следващия мач със Спартак трябва да реагираме, да сме агресивни, да сме вътре в мача. Арда е нелош отбор, но изигравайки мача като контролка, ще имаме проблеми“, заяви Илиев минути след мача във Варна.

„Не е нормално да допускаме такъв гол. Ще трябва да реагираме, ако трябва, ще има промени, не трябва да се продължава по този начин. Трябваше да покажем по-различно лице, като желание. Може да има грешки, но желанието трябваше да е различно, защото с една победа ставахме първи“, съжалява той за това, че Черно море не е излязъл на върха, както щеше да се случи, ако бе победил.

„Надяваме се малко да се посабудим след този мач, постигнахме незадоволителен резултат, но е по-доброто от това, което заслужаваме. Трябва да изиграем дербито по-умно. Нещата с цени на билети и други, които се случват преди дербито, не трябваше да се случват. Това трябва да е празник на града, а не да избиваме комплекси със слагането на изкуствено надути цени на билетите, които са нереално високи за нашата действителност. Призоваваме нашите фенове и тези на домакините да помогнат да стане футболен празник. Трябва да подобрим представянето си, ако искаме да победим“, завърши Илиев.