Старши-треньор на "Левски" Илиан Илиев заяви, че е доволен от свършеното до момента, но е наясно, че клубът има още много работа, за да се върне на върха в "А" група

„Доволен съм от това, което видях до момента в Австрия. Разбира се, има още много компоненти, които можем да подобрим. Сега резултатите не ме интересуват толкова, колкото и да е тривиално. Мисля, че в последната проверка – с унгарския Гьор, стояхме най-добре на терена от трите срещи. Най-важното за мен е, че постепенно футболистите започват да свикват един с друг и изграждат някакво доверие помежду си“, коментира Илиевв ефира на Канал 3.

„Макар и от 20 дни да съм тук, мисля, че започнах вече да свиквам с обстановката. Футболистите също, въпреки че и те изпитват в някои моменти трудности. Най-важното е, че всеки един от тях подхожда много сериозно към тренировъчния процес, влага се максимално и в контролите. Нямаме много време за експерименти, тъй като съвсем скоро започва шампионатът. Сега пробваме един състав с колегите ми, но нищо чудно в хода на първенството да има промени. От значение е всеки един от футболистите да се адаптира към състава, не съставът към него“.

Илиев коментира изненадваща капитанска рокада в “Левски”. Както е известно, преди контролата с Черноморец Одеса младият страж на „сините“ Пламен Илиев даде лентата на завърналия се ветеран Станислав Ангелов.

„Решението Пелето да е капитан е на спортно-техническия щаб. Нормално е той да е с лентата, след като е най-опитен, един от малцината, част от славния отбор, участвал в Шампионската лента. Като се има предвид, че Ицо Йовов вече е по-близо до нас треньорите, е нормално Ангелов да е капитан. Но това не мисля, че е толкова важно. Всеки един от играчите трябва да бъде лидер и да носи отговорност на терена. Иначе за това наше решение ръкодството бе уведомено, то бе прието напълно нормално“.

„Марсиньо е най-познатото име от новите, като изключим Ангелов. Той се забавлява на терена. Ако успеем да го вкараме в ритъма на отбора, ще бъде чудесно. Колкото до Базил де Карвальо – не ме интересува какво се е случило миналата година. Той има опит в „А“ група и желание да се докаже в Левски. Най-важното е да се успокои и да разбере, че в момента головете не са водещ фактор за него. Роман Прохазка определено има невероятни физически данни, но е млад и като за първи трансфер в чужбина му е нужно време за адаптация. Иначе определено има голям потенциал в него, както и в Агиеманг Опоку“, така Илиев коментира селекцията на “Левски” и представянето на новите до момента.

Считаният за сигурно ново попълнение – Жоао Силва, се оказа мистериозният нападател, когото толкова дълго време криха от медии и фенове „сините“ ръководители. Илиан Илиев призова всички да не изпадат в екстаз, тъй като това би изиграло лоша шега на младия нападател и "Левски".

„Да не изпадаме в крайности относно Силва. Жоао е добър избор не толкова като име и кариера, а като потенциал, като качества, които притежава. Той е младеж, който може да вкарва голове. Иначе по договора му има няколко дребни и незначителни детайла, които трябва да се уточнят. Не става въпрос за пари. Може би в началото на седмицата ще стане всичко окончателно ясно. Поддържал е форма с Евертън, тренира и индивидуално, така че няма да му е проблем да се включи към състава. А и когато става въпрос за играч от Висшата лига, съмнения за физическото състояние не може да има“.