Треньорът на Черно море Илиан Илиев не бе никак доволен от нулевото равенство с ЦСКА 1948 на старта на новия сезон и отново разкритикува тези, които взимат решение срещи от елита да се играят в 18:45 часа.

„Като за първи мач може да се сме доволни единствено от желанието. В тази обстановка не е сериозно. Започваш мач на 36 градуса да играеш футбол. Последните 25 минути стана футбол, когато се освежиха момчетата. Това е отчитане на дейност - 18:30, 18:45, за да хванат самолета гостите. Ние не мислим как да направим нашия продукт по-добър, а мислим как да изпълняваме молби“, започна Илиев след мача.

„Имаме повече възможности, трябваше да сме агресивни в завършващата фаза. Иса е наказан, Брено е контузен, липсваше ни присъствие в наказателното поле. Като желание, опит да направим преход в жегата, нямам претенции. Не можем ад изискваме повече от тях предвид условията, които ни създаде спортно-техническата комисия. За мен мачовете трябва да се играят по-късно, имаме три спортни канала – да се играят по едно и също време. Всичко друго е отчитане на дейност. Търсим да вдигнем качеството на играта, но това няма как да се случи. Като национален селекционер бях говорил с хората, които определят програмата, те направиха точно обратното. Това показва тежестта на националния селекционер. Сега играем рано, другия понеделник късен мач три дни преди реванша, но да не влизаме в подробности“, каза още наставникът на "моряците".

„Казах им в съблекалнята. Миналата година направихме един равен вкъщи, дано това е последния“, завърши Илиан Илиев.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025