Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след загубата с 0:1 от Литекс и отпадането от турнира за Купата на България. Специалистът утре трябва да бъде представен като треньор на националния отбор по футбол на България, но отказа да говори по темата.

Той бе категоричен, че някои играчи на Черно море не са показали най-доброто от себе си. 

„Неприятно отпадане за нас, да не кажа по-тежка дума. Да поздравя момчетата от Литекс – бориха се, раздадоха се. Сами говорихме, че другият отбор ще даде максималното като себераздаване. При нас двама-трима излязоха и трудно ги заместваме. Дойдоха млади момчета, не се получи, а и като мачът тръгна в това русло бе трудно. Съжалявам и се извинявам“.

„Със сигурност мачовете за Купата казваме да не се подценяват. Те нямат нищо общо с тези за първенство. Всичко може да се случи. Днес загубихме повечето единоборства. В мачовете, които побеждаваме, имаме агресия. Някои се изненадаха от това, което ни предложиха. Те се бореха и атакуваха на контрааатака. Ние не бяхме на нашето ниво, а те може би се доближиха до най-доброто си ниво“.

„И днес се опитвахме да сме на ниво. Претенциите, които имат неиграещите редовно, трябваше да ги докажат днес. Когато липсва агресия и противникът е с по-голяма агресия, сме сбъркали някъде. Аз съм виновен и за това, което се случи. Тези, които не показаха това, което могат – няма да играят“.

„Дали ще се получи – е до самокритика. Имали сме случаи, в които даден футболист не играе добре, а казва, че е обратното. Липса на самокритика", заяви Илиан Илиев.