Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе доволен от играта на своя тим, но бе разочарован от резултата 1:1 срещу Арда в мача от 14-ия кръг на efbet Лига.

„Обърка се това, което сме го правили и предишната година в някои от домакинства. Вкарваме рано, контролираме мача, но ни изравняват без положения. Първото полувреме имахме доста ситуации, като може би след мача с Лудогорец, това ни е второто домакинство с толкова атаки. Арда стоеше повече в защита и разчиташе на контраатаки, като след една от тях стигнаха до гол. Днес не ни е било писано да победим. Знаете как взехме предните две домакинства, така че това явно компенсира за предишните мачове“, заяви опитният специалист след края на мача във Варна.

„Нервност не е имало. В последните минути имаше припряност. Нормално е като си 1:1 и противникът е прибран, да си припрян. Имахме ситуации за затваряне на мача, но не се получи, а това е нещо, което сме го виждали и в последните години“.

Илиев коментира и неспособността на възпитаниците си да завършват успешно атаките си, като говори и за Евгений Сердюк: „Минало е, продаден е, ние трябва да се оправяме. Зак вкара гол, игра добре, уцели греда. Просто трябва да е по-активен, защото с качествата, които има, може да създаде повече ситуации. Женя бе при нас 10 месеца, а не 5 години, много се разприказвахме за него. Той игра добре и после ни донесе 100-процентова печалба. Зак днес имаше три положения. Почти през целия мач стояхме о-добре на терена. Съжалявам, че изпуснахме точки, които заслужавахме, но това е компенсация за предишните мачове. Сега трябва да отпочинем, да се възстановим и да тренираме за дербито, в което Спартак ще играе по същия начин – по-затворено и на контаратаки“.

„В дербито всеки иска да победи винаги. Всеки треньор иска тимът му да си вкарва положенията, но това невинаги се получава. Важното е да сме добре в прехода от атака в защита, защото това ще реши нещата“, завърши Илиев относно предстоящото дерби със Спартак (Варна).