Илиан Илиев продължава треньорската си кариера в Ангола. Специалистът от Варна се е споразумял с ръководството на Интерклуб (Луанда), който в момента е на 10-ото място в първенството на африканската държава. Както е известно, треньор в Ангола е и Едуард Ераносян. Едо води третия във временното класиране Кабускорп, с който извоюва шампионската титла през миналия сезон, а преди месеци взе и Суперкупата на страната.

45-годишният Илиан Илиев вече е в Луанда, като се очаква утре да бъде представен официално за нов наставник на Интерклуб. Той заменя на поста сръбския треньор Мисард Омерходзич, уволнен в края на миналия месец.

В Ангола Илиан Илиев ще работи с Петър Костадинов, който вече напусна треньорския пост на Верея (Стара Загора) и ще асистира на бившия наставник на Берое.

Както е известно, Илиев беше желан от феновете на Черно море за заместник на напускащия в посока "Левски" Георги Иванов-Гонзо.

Тази вечер Интерклуб гостува на Деспортиво Уила, като има вероятност Илиев да присъства на срещата в Лубанго. Любопитното е, че още в дебюта си бившият наставник на "Левски" ще се изправи срещу Ераносян. На 17 май Интерклуб приема Кабускорп в дербито на Луанда.

Новият отбор на Илиан Илиев играе домакинските си мачове на стадион "Жоаким Динис", който е с капацитет от 7800 места.

В историята си Интерклуб е ставал два пъти шампион на Ангола - 2007 и 2010 г., а по три пъти е печелил Купата на страната и Суперкупата.