Треньорът на Черно море и националния отбор по футбол Илиан Илиев коментира след успеха на клубния си тим срещу ЦСКА с 2:1 в двубой от efbet Лига.

Илиев коментира и избора на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС, като отсече, че не е важно кой е спечелил или кой е бил претендент, а да се променят "доста неща" във футбола.

“Важна победа срещу добър отбор, който има футболисти да държата топката и ако не си агресивен в единоборство, може да създадат проблеми. Мисля, че тази почивка, която ни се очертава, ще можем да потренираме, ще ни се отрази добре. Добър момент да поработим и за физическа и за игрова подготовка”, започна Илиан Илиев.

“Ние сме отбор, който не бива да се надценяваме. Знаем си възможностите, знаем какъв бюджет имаме и с какви отбори се борим покрай нас, така че за това свалям шапка на футболистите за това, което постигнаха до момента и се надявам малко да се поуспокоят и може би тази отговорност, тези очаквания всички малко ги пренатоварват повече отколкото е нужно”.

“Дайте да не коментираме. Всички знаем, че в българския футбол има доста неща, че трябва да се, така че нали всички говорят кой ще спечели и кой не спечели, а най-важното е да се направи нещо за футбола, тъй като виждаме и в първенството как върви. Всяка година едно и също, всяка година едни и същи неща се случват. Едни отбори поиграват на някои мачове, много лесно се минава, на други е война, така че трябва да се променят доста неща в българския футбол и това е важното, а не кой е спечелил или кой е бил претендент. Както в политиката, много се фокусираме, отивам в една крайност, която не е моя, но всички в България вече разбираме от футбол и политика и една крайност, където голяма война кой да спечели и след това все едно и също”, завърши националният селекционер.