Отборът на Берое днес беше пуснат в заслужена почивка и ще започне зимната си подготовка на 10 януари с медицински изследвания.

Треньорът Илиан Илиев реши, че няма да разчита на петима футболисти през пролетта, пише Beroe Online. Ръководството на клуба от Стара Загора ще търси къде да преотстъпи Атанас Апостолов, Иван Янчев, Тодор Динчев, Георги Хашев и Иван Канев.

На 10 януари подготовка с първия отбор ще започнат юношите Иво Гюров и Мартин Райнов. По-рано ви информирахме, че и Ваня Джаферович се завръща под Аязмото.

Останалите нови попълнения ще бъдат обявявани след подписване на съответния договор.

На 15 януари беройци ще заминат на първия си лагер в турския курорт Алания, където ще бъдат настанени в хотел Алайе. Там отборът ще остане до 27 януари, като през цялото време ще се наблегне на подготовката и няма да бъдат изигравани контролни срещи.

Втората част от зимната подготовка ще бъде във Варна, където вече са насрочени редица контролни срещи. Ден преди да заминат (2 февруари) играчите на Илиан Илиев ще посрещнат отбора на Спартак (Пд) в първа контролна среща за годината. Следващите дати и съперници са Добруджа (4 февруари), Калиакра (5 февруари), Черноморец (Балчик) (9 февруари), Черноморец (Поморие) (11 февруари), когато е и последния ден от лагера във Варна. Последната контрола засега ще бъде в Стара Загора на 19 февруари, когато Берое ще посрещне Любимец.

Междувременно стана ясно, че ПФК Берое е номиниран за Отбор на Стара Загора за 2010 г. - колективни спортове, а старши треньорът Илиан Илиев за Треньор на 2010 г. в Стара Загора, след като миналата година спечели наградата. Защитникът Станислав Бачев пък заслужи номинация за Спортист на Стара Загора 2010 г. /БЛИЦ