Треньорът на "Левски" Илиан Илиев логично беше в минорно настроение след загубата с 1:2 от Лудогорец в Разград. Наставникът отново се оправда със затворена игра в защита на домакините.

"На моменти отигравахме ситуациите много прибързано. Добре стана, че изравнихме веднага след началото на второто полувреме. Но след това допуснахме гол от една ситуация, при която не трябваше да позволяваме да ни отбележат", коментира Илиан Илиев след дербито на 13-ия кръг на "А" група.

“Влязохме по-плахо в мача. Заради нашето плахо представяне домакините създадоха няколко положения. През второто полувреме се променихме, започнахме да си подаваме топката. Тръгнахме в офанзивен план, да бягаме след топката и да създаваме атаки. Съперникът обаче беше по-добър в завършващата фаза. След като Лудогорец вкара втория гол се прибра и заигра по-затворено. Бяхме и малко напрегнати, докато Лудогорец игра по-спокойно", продължи наставникът на "сините".

Илиан Илиев коментира и констатацията, че “Левски” загуби три важни мача от лятото насам – със Сараево, ЦСКА и Лудогорец: ”Постоянно се повтаря, че от 15 мача сме имали 3 важни и сме ги загубили. Ами останалите кой ги е изиграл?! Не мисля, че те са били по-малко важни. Загубихме от Лудогорец, който е добър отбор.”

"Преди този мач бяхме първи, сега те са първи. Но има още много мачове до края на първенството. Искаме да се върнем там, където трябва да бъдем - на върха", каза още Илиан Илиев.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА