Треньорът на "Левски" Илиан Илиев коментира предстоящия мач с Пирин (Гоце Делчев), както и темата с Агиеманг Опоку, който вече повече от седмица липсва на "Герена". От щаба на "сините" до момента не съобщаваха какво се случва с ганаеца, прибрал се по спешност в родината си. Дори се породиха слухове, че Опоку няма да се връща в "Левски". Нисичкият атакуващ халф не беше включен в групата за гостуването на Берое, спечелено с 2:1, като не е ясно дали спецът ще го използва и в предстоящия двубой с Пирин (Гоце Делчев). Новакът в "А" група гостува на "сините" утре от 19:00 часа в мач от 6-ия кръг.

"Опоку трябва да се прибере днес. Имаше лични проблеми, доста сериозни неща", каза Илиан Илиев на брифинга си на "Герена".

"Контузиите му са отминали. Той е от футболистите с най-добри физически показатели в "А" група. Отсъствието му не е свързано със здравето", добави наставникът на "Левски".

"Трябва да внимаваме с този отбор", отсече Илиев за Пирин (Гоце Делчев).

"Не смятам, че контролата, която играхме през лятото, ще бъде от значение. Не трябва да подценяваме двубоя. Трябва да уважаваш съперника, иначе сами можем да си създадем проблеми. Имаме варианти за утре. От петима човека трябва да изберем четирима. Нуно Пинто тренира цяла седмица. Ще поискам мнението му как се чувства и дали има болки, а не да се избързва с влизането му и да се получат усложнения", продължи спецът.

"Не съм изненадан от доброто представяне на Пирин (Гоце Делчев) до момента, с оглед на това, че са новак в "А" група. Знам в този край - македонският, с какви футболни таланти разполагат, така че поздравявам съперника. Знаете, че няма да разчитаме на Старокин и Везалов, но сме готови с алтернативи на техните постове", добави Илиев.

"Абсолютно не ме интересува този мач", отсече треньорът на "Левски" за дербито на 6-ия кръг - Лудогорец - ЦСКА.

"Трябва да си гледаме ние какво правим, след това останалите. Естествено, че се информираме подробно за съперниците. След това ще изискам видео на техния мач, за да ги наблюдавам. С тях играем дербита, но титлата не се определя само с печелене на 3-4 дербита за сезон, а именно в такива двубои, като този с Пирин утре. Задължително трябва да вземем трите точки, изключително важен мач за нас, след това ще мислим за другите. Сега сме се съсредоточили изцяло върху Пирин (Гоце Делчев), а не върху Лудогорец и ЦСКА", сподели още Илиан Илиев.