Продължава словесната престрелка между Илиан Илиев и Георги Иванов чрез медиите. От известно време двамата не спират да се нападат, а на днешната си пресконференция преди домакинството на "сините" наставникът на Берое се заяде с Гонзо, казвайки, че този отбор на Левски е създаден от Станимир Стоилов. Тази сряда от 17:00 часа на стадиона под Аязмото Берое приема селекцията на Георги Иванов в мач от междинния 24-и кръг на "А" група. През есента "сините" изненадващо загубиха с 0:1 на "Герена" от гостите от Стара Загора.

"Срещата ни с Левски не е нищо по-различно, предстоящ мач, като всеки друг. Когато приемахме ЦСКА беше друго. Те имат доста добри футболисти, но нямаха време за сработване. Направиха селекция през лятото, дойдоха доста нови футболисти, а при Левски ситуацията е коренно различна. Ако погледнем състава им от последния мач с Локомотив (Пловдив), играеха 10 човека, с изключение на десния защитник Петраш, които са били и при Мъри Стоилов. Ако трябва да го синтезираме, Левски върви още по инерцията... това, което създаде Мъри. Това означава, че те имат изчистена схема на игра, добри взаимовръзки между защита, халфове и нападение и единственото, което ние като странични хора може да отчетем при липсата на добри резултати е това, че има напрежение. Те гонят на всяка цена точки, за да се класират в Лига Европа", заяви Илиан Илиев.

"Инерцията от това, което го създаде Мъри, още я има. Не са променили схемата на игра, но знаете, че нещо като е създадено и върви по инерция рано или късно спира. Очаква ни труден мач срещу отбор, който знае какво прави на терена. Показаха го в Бургас (б.р. - 1:1 с Черноморец), победиха сега и Локомотив (Пловдив) (б.р. - 2:0). Ако срещу ЦСКА, сравнявам двата мача, защото са срещу грандовете, допуснахме някои неточности или подценяване на ситуация в средата на терена", каза още младият спец.Илиев за пореден път бе попитан дали би поел Левски. "Не искам да коментирам. Тези неща се коментираха вече, дайте да не пълним постоянно вестниците с такива пикантни неща. За мен е важното да излезем, да се представим добре в сряда, след това и срещу Монтана в неделя, и така. Тези неща са затворена страница. Спирам да говоря за тях. И на вашите колеги в Благоевград им казах при два такива въпроса, че нямам какво да коментирам. Прочетох, че ще играем за европейските турнири на "Герена". С това малко се спекулира, сякаш сме си осигурили вече това участие, което знаете, че е доста трудно вече като фаворит. Предстои ни полуфинал, а след това финал, така че нека не слагаме каруцата пред коня", продължи Илиев, който отказа да коментира назначението на Антон Генов за съдия на мача с Левски. /БЛИЦ