Илиан Илиев: Доволен съм от подготовката
Треньорът на “Левски” Илиан Илиев се спря пред журналистите на литеще София. Кандидат-шампионите се върнаха след края на първата част на зимната подготовка, който протече в Агия Напа.
“Оценки не можем да даваме. Всички сме доволни от това, което свършихме. Единствено съм недоволен, че едно от младите момчета се контузи, а показа доста добри неща. Сега почиваме няколко дни и заминаваме за втория лагер, заяви Илиев на летище "София". - Имаме да изчистваме доста неща в игрови план, но съм доволен от това, което свършихме във физическата част от подготовката. Не трябва да даваме оценки сега как е играл отборът. Имаме неща за изчистване в дефанзивен план. Когато имаме топката сме добре, но проблемите са, когато трябва да отнемем топката. Много съжалявам, че младото крило Пламен Илиев се контузи и не можа да играе. Той показа много добри неща в тренировките. Новите се адаптират по различен начин. На някои им е лесно, а на други не.”
Спецът говори и по повод чакания трансфер на нов полузащитник. “Още не е сигурно дали можем да вземем този човек, който сме избрали. Не бързаме да взимаме някой, трябва ни точният човек, за да не съжаляваме после. Играчът го търсим от чужбина”, заяви Илиев.

Относно словесните престрелки с легендата Иван Вуцов, Илиан заяви: "Не виждам да е възникнало напрежение. Ще имам среща с Иван Вуцов, аз не съм го критикувал, просто не е начинът това да контактуваме. Единствената задача е да сме единни, който иска “Левски” да е шампион, трябва да е с нас".

В Кипър “сините” записаха един равен и една загуба в изиграните две контроли. Те паднаха с 0:2 от швейцарския Аарау, а вчера завършиха 3:3 в Виктория (Пилзен).

План до края на зимната подготовка на "Левски":

04.02 - Отборът заминава за втори подготвителен лагер в Агия Напа
06.02 - Контрола – Локомотив Москва (Русия)
09.02 - Контрола  – Шльонск (Полша)
13.02 - Контрола  - Дукла Прага (Чехия)
15.02 - Контрола - Банатс (Армения)
17.02 - Контрола  - Ростов
18.02 - Отборът се прибира в София
23.02 - Контрола  – Видима-Раковски
02.03 - Среща от 16 кръг на първенството Черноморец - "Левски", стадион “Лазур”, Бургас

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ