Треньорът на Черно море Илиан Илиев  говори след успеха на своя тим с 3:2 над Крумовград. Тимът му поведе с 3:0, след което получи два гола и можеше да се размине с трите точки.

“Типично по нашенски накрая допуснахме тези ситуации. Една ситуация имаше при 3:2. За радост усилията на играчите се оползотвориха за три точки. Знаехме, че теренът е тежък и със състава подсказахме, че се очаква повече битка, което се получи. В по-голямата част от мача я спечелихме. Може би до 15 преди края, до 3:1. Нямам претенции към футболистите, с изключение на това, което ни е стара традиция да подценим ситуация. Вкарахме три гола. можехме да потърсим и още голове. Според това, което се очакваше, че може да се отложи мача, успяха да се настроят, да изиграят един добър мач и спечелим три точки”, започна Илиан Илиев.

“Сега отбелязахме три и допуснахме два, което не е приятно. Трябва да сме по-концентрирани, нищо повече. Казах им преди мача, че винаги имаме 1, 2 такива мачове на година, които на преден план са повече воля и характер, отколкото спортно-технически качества, макар че показахме на моменти, че играем добре. Тези бели петна, които на моменти се получават при нас, особено в мачовете вкъщи, трябва да ги избягваме с повече концентрация, но това не омаловажава усилията на футболистите, че направиха всичко, за да вземем трите точки в този важен мач”, добави наставникът на "моряците".

“Да не влизаме в подробности. Една седмица трудна за всички, която мина с националния отбор. Радваме се, че излязохме с чест от нея, можехме и по-добре да се представим точков. След като свърши в неделя, от вторник трябваше да се настройваме за клубния отбор, така че не трябва да ги смесваме нещата. Нямаме проблеми да се справяме. Първите дни с националния отбор беше малко повече напрежението. Радваме се там, че футболистите успяха да го преодолеят и да се вземат и да постигнем горе долу достойни резултати".

“Ако си спечелим, мачовете естествено. Срещаме Етър. Знаем, че има игрови подем. Очаква ни труден мач. Хубавото е, че е по-наблизо”, завърши Илиан Илиев.