Треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен, след като намери място в призовата тройка за „Треньор на годината“, оставайки след Станимир Стоилов и Ивайло Петев.

„Естествено , че съм доволен, след като съм в призовата тройка. Самото номиниране е огромна чест за Черно море, за нашия щаб. Има много млади момчета, които влизат с успех в кариерата. Трябва да им се дава повече шанс и повече време, за да се развият. Постигнатите успехи са много малко и конкуренцията е много малка за футболист на годината. Трябва да работим много повече в школите, да даваме шанс на повече млади хора и оттам те да отиват в чужбина“, сподели Илиан Илиев след церемонията.

„Без футболистите, треньорите са загубени. Много сме зависими от тях, но е голяма ролята на треньора да ги предразположи. Аз съм максималист и не съм доволен от това, което постигнахме. С малко повече късмет можехме да станем трети през миналия сезон. Не сме доволни от постигнатото. Винаги искаме да постигнем повече. Трябва да работим още, за да се подобряваме. В България всяка една професия е предизвикателство. Това е отплата за всички нерви, които сме хвърлили през последните години“, каза още Илиан Илиев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023