Треньорът на Черно море и селекционер на националния отбор на България Илиан Илиев изрази задоволство след победата на "моряците" с 2:0 срещу Добруджа в последната им контрола преди старта на сезона в елита.

„Мисля, че стана добър мач, преди началото на първенството. Радвам се, че мачът беше близо до заряд и агресия до срещите от първенството, което е добре. Знаете, че за резултати не говорим, имаме още неща за отработване. Трябва да подобрим прехода ни, когато загубим топката и оставим другия отбор да ни атакува“, каза опитният специалист след края на контролата.

„Новите попълнения трябва да се впишат по-бързо в нашата схема. Засега вървят добре нещата, приемат ги добре съотборниците им, така че всичко е нормално. Росен получи неприятно разтежение, дано се оправи за първия мач. Малко експериментирахме с позицията на Ники Златев, но той се справи добре“, поясни за състава си Илиев, а за картотеката на Дуду каза: „Още не е сигурен, другата седмица се надявам нещата да се придвижат, за да бъде готов за първия мач“.

„Да, да, търсим нови основно в атака. Предимно млади момчета са в отбора, някои от които ще се върнат в дубъла, като започне сезонът“, разкри Илиев плановете си за още нови попълнения.

„Интересна не, но достига информация. Да мине първо мачът с ЦСКА и тогава ще запозная футболистите си с Апоел Беер Шева. Добър отбор с висок бюджет, с нов треньор са, като цяло труден съперник, но първо да видим мача с ЦСКА и после ще мислим за тях“, сподели наставникът за съперника на варненци в Лигата на конференциите – Апоел Беер Шева.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025