Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде пресконференция преди гостуването на Северна Ирландия. Двубоят от Лигата на нациите е утре от 21:45 часа на стадион "Уиндзор парк". 

"Северна Ирландия е отбор, който търси подмладяване. Имат добра генерация, играят на висока скорост. Ще бъде трудно предизвикателство, ще трябва да намерим начин да противодействаме. 

Този мач може да е решителен. Всяка победа и всяка загуба е решаваща. Евентуално поражение може да те прати на дъното и обратното.

Нас ни интересува отборът отборът да натрупа самочувствие. Да, нямаме загуби, но нямаме и много победи. Нужно е да изградим стил.

Знаехме, че можеше да се случи това нещо с наказанията на водещи фигури. Липсва ни и Илия Груев, тъй като бяхме направили основа в средата на терена. Имаме идея как ще излезем. Трябва да отговорим на агресията на съперника. Ако не свалим топката и не покажем креативност, ще ни бъде трудно да се отбраняваме", заяви Илиев.

Кристиян Димитров от Левски също беше повикан, но се оказа, че е контузен и отпадна от сметките на щаба на "лъвовете". "Това няма значение дали сме очаквали, че ще дойде или не. Факт е, че Левски казаха, че е контузен и ние трябва да вярваме на това.

Каква грешка не бива да допускаме? Знаем играта на Северна Ирландия и техния стил, ние трябва да отговорим – да задържим топката. Те играят една схема, ако излизаш от тяхната преса правилно, може да им създадеш проблеми.

Мачът почва 0:0. Най-вероятният резултат е това. Още в първия мач, в кйто водих отбора - с Унгария, бяхме на 5 секунди от победата. Нямаме мач, в който сме паркирали автобуса. Още един мач, в който всичко може да се случи. Но трябва да държим топката, да играем и се надявам, че няма да сме на палубата на "Титаник", отговори Илиев на въпрос дали равенството влиза в плановете му, допълнен с алегорията, че срещата утре ще се играе в града, в който е построен трагично потъналия кораб през 1912 година.