Треньорът на “Левски” Илиан Илиев даде пресконференция преди двубоя с “Ботев” (Пловдив) от 2-ия кръг на “А” група. Срещата е в неделя от 20:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

“Хубаво е такива отбори с традиции като “Ботев”, Локомотив и “Ботев” Враца да са в “А” група. Уважение към съперника, но все пак играем на нашия стадион и трябва да победим. “Ботев” няма такива футболисти да играе като Черноморец. Може да стане отворен мач, за нас това е добре. От “Ботев” цяла седмица се заканват, нека дойдат и да си изпълнят заканите. Пак искам да повторя, уважение и респект към отбора на Ферарио Спасов. Но отборите като дойдат тук трябва да имат леки притеснения, все пак излизат срещу “Левски”. Ако стане това, нека премине в страх и паника. Нека още в началото на мача да им покажем къде са”, заяви Илиан Илиев на пресконференцията.

“Имам няколко въпросителни около Йовов и Опоку. Ицо Йовов за първи път ще тренира с отбора, да видим как е. Имаме вариант да вземем и 3-4 юноши. Важно е, че постигнахме важна победа срещу Черноморец. Сега обаче ни липсват няколко човека. Със сигурност ще започнем с 11 футболисти, но наистина имаме проблеми, особено в защита по фланговете. Трябва да натрупаме победи и точки, за да може момчетата да сдобият и самочувствие. След това, което се случи със Сараево, бяхме задължени да победим Черноморец. Ако играехме бързо и рисковано, гостите можеше да направят много остри атаки, които всъщност осъществиха. Затова футболистите трябва да играят с мисъл, не само със сърце, както се случи в някои моменти”, коментира още специалистът.

Илиан Илиев коментира и напускането на Иван Цветков, който в неделя ще се изправи срещу “Левски” именно с фланелката на “Ботев”. В първия кръг нападателят наниза хеттрик във вратата на Славия: “Желая му успех на Иван. Преценихме и решихме така. Ако бяхме оставили Марсиньо и Иван на една и съща позиция...Иван Цветков даде нещо миналата година, помогна да се класира за Лига Европа, но така сме преценили, така сме направили.”/БЛИЦ