Треньорът на "Левски" Илиан Илиев не беше в настроение след загубеното дерби от ЦСКА с 0:1. Варненецът коментира, че футболистите му са се подвели по директната игра на съперника, което ги е изнервило и така са изневерили на своя стил.

"Стана нервен мач. Допуснахме грешка, при която ни отбелязаха гола. Започнахме добре мача, опитвахме се да изнасяме топката, но нямаше продължение в средата на терена и стана мач, който се игра с дълги топки, което не е добре за нас. Опитахме се да отворим играта с включването на Симеон Райков отдясно и Жоао Силва. Не мога да кажа, че ЦСКА ми е черна котка", коментира Илиев след вечното дерби.

"Неприятно е, че губим дербито, след като се движехме добре в първенството. Този мач беше повече на характер", продължи наставникът на "сините".

"Идеята на ЦСКА беше с дълги топки да намират Присо и Анисе и така да ни атакуват. След гола мачът влезе в тяхното русло, подведохме се по играта им. Получи се битка. Каквото и да кажа, няма да има голяма тежест. Футболистите се опитаха, не мога да кажа, че не са се опитвали. Съжалявам, че загубихме дербито", добави Илиан Илиев.

"В този момент трябва да мислим за нас. Утре Лудогорец, ако спечели, ще ни поведе с 5 точки. Не са много, има още 21 мача до края на първенството", коментира още треньорът на "Левски", добавяйки, че няма претенции към съдията Станислав Тодоров.