Треньорът на Берое Илиан Илиев е един от основните виновници за връщането на отбора в "А" група. Наставникът на старозагорския тим говори пред Beroe Online след победата с 1:0 над Калиакра. Той разказа за вижданията си за мача, за това дали мисли да залага на по-млади играчи през следващите срещи, селекция, както и за символиката на мача с Калиакра. Илиев благодари и на публиката.

- Г-н Илиев, честита промоция в майсторската група. Добър мач и трудна победа срещу Калиакра. Сякаш всички отбори играят на предела на възможностите си. Как видяхте този мач?
- Нормално, както всички останали. Калиакра са отбор, който се обиграва вече две-три години и всяка година има за цел да влезе в "А" група. Мисля че, дори при напрежението и важността на този двубой имахме доста положения, в други ситуации където заряда не е бил толкова голям, сме имали по-малко положения. Труден мач. Всеки мач го изживявах. Гордея се с футболистите, че успяха без никакви задкулисни игри да влязат. Радвам се, че всеки мач играха на 100% срещу нас, за да може накрая като теглим чертата и да видим, че сме си свършили работата и че сме на прав път.

- Предстоят два мача, които са на практика без значение, но все пак Берое трябва да играе за честта, емблемата и екипа на отбора. Не може да се подценяват мачовете със Свиленград и Локомотив. Ще заложите ли на играчи, които по-малко са играли или са били контузени по-дълго време?
- Има няколко човека, които са играли в доста мачове, решиха ни ги. Не мога да кажа, че са носили отбора на гърба, всеки един даде своята лепта в това първенство. Футболисти като Ивайло Паргов, Слави Жеков и Костадин Видолов заслужават да им дадем почивка дори предвид това, че паузата е твърде малка. За момента мога да кажа, че на тези тримата вероятно ще дадем почивка в тези два мача, защото няма какво да се доказват вече.

- Сигурно вече сте наясно с евентуална селекция или хора, с които отбора ще се раздели. Кога ще се стане ясно това и някои от най-опитните ще напуснат ли отбора?
- Не сме мислили още кой ще напусне. Сега, ако не бяхме победили щеше да има друг мач, щеше да е същия във Свиленград и пак щеше да има напрежение. Нека минат тези два дни да премислим нещата - аз моите, а и отбора като цяло.

- Какво бихте казали на тези хора, които успяха да върнат отбора от нищото, знаем по какъв начин Берое беше изхвърлен от групата - събраха се старозагорски бизнесмени и фирми покрай г-н Ковачки? А и за цялото ръководство и публиката, която постоянно беше с отбора...
- И на пресконференцията казах, че трябва да благодарим на тези хора, че помогнаха за това Берое да го има. Преди година и половина нямаше отбор. Те помогнаха отбора да го има. Благодаря на хората, че идваха да ни подкрепят, на футболистите, че се отплатиха с голям характер в някои мачове и показаха много добри игри, в други не толкова, но пък там характера излезе на преден план. Винаги съм казвал, че обичам хората да имат характер - може да компенсираш нещо, което нямаш с него. Благодарим на всички и се надяваме хората да продължат да подкрепят отбора и да сме едно цяло.

- Може би има някаква символика - човекът, който ни свири преди година в Петрич сега бе съдия на този мач (б.р. - Александър Костадинов). Тогава имаше сериозна вина за случилото се срещу Берое. Днес също имаше странни отсъждания, но пък Берое победи и то с екипа, с който изпадна зелено-бялото райе...
- Така е. Аз в символки не вярвам. Човека се опита, наистина напрежението върху съдиите е малко повече, макар че Димо Момиров им даде доста спокойствие и гръб. Можеше да свири по-добре в този мач този съдия, но нека не влизаме в подробности. Да забравим символиките, имаше много пот и работа на терена днес, вкарахме един гол повече от противника и сме там където ни е мястото.