Tреньорът на националния отбор на България Илиан Илиев даде пресконференция преди проверката с Румъния в Букурещ (утре от 21:30 часа). Припомняме, че полетът на нашите закъсня с повече от час, заради което се забавиха срещата на Илиев с медиите и тренировката на тима ни.

"Идваме с мисълта да стане хубав мач. Имаме две контролни срещи до Лига на нациите, играем срещу добър отбор, на който пожелаваме успех на европейското първенство. Румъния има доста футболисти, които играят в чужбина.

Има добро ядро, упражняват работа с треньора, след доста година се класираха за европейското, и то от трудна група. Пред тях е Европейското, пред нас почивката. Трябва да сме много концентрирани, в което не се съмнявам, че ще е така.

За страх не можем да говорим, подхождаме с уважение, имаме със сигурност нашите аргументи. В съвременния футбол единиците не играят. Победата е важна за всеки отбор, всеки отбор се нуждае от победи и самочувствие. Румъния има и мач с Лихтенщайн.

Играл съм с румънци - Пандуру, Шумудика, познавам почти всичките имена от онова тяхно поколение, което наскоро имаше демонстративен мач тук. Страхотни футболисти. С Пандуру се чуваме и сега, семейни приятели сме. Да, от първоначалния списък отпаднаха седем души, за съжаление, плюс Виктор Попов, който е с нас, но няма да може да играе. Надяваме всеки, който излезе утре, да знае, че това е сериозен мач, със сериозен противник, а тези, които не са с нас може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро и не са тук", заяви Илиев.