Треньорът на националния отбор по футбол на Румъния Едуард Йорданеску говори преди контролата с България утре от 21:30 часа. Прекаралият няколко месеца начело на родния ЦСКА се оплака от леки контузии в тима.

"Голямото ми безпокойство е медицинската ситуация. Имаме двама играчи, които влязоха с проблеми, полагат се големи усилия да ги възстановим. Не знам дали ще имаме някой от тях на разположение за първия мач. Освен това има двама други проблемни играчи, за които не знаете.

Няма да казвам нищо, но единият е с повърхностен проблем. Колкото до втория - дано да не е нещо голямо. Не мога да навлизам много в тази тема, не познавам всички елементи, чакам обратна връзка от медицинския персонал. Знам, че работят на пълен капацитет“, каза Еди Йорданеску по време на пресконференцията преди контролния мач с България.

"Искам да се отнасяме изключително сериозно към мачовете с България и Лихтенщайн. Преди всичко трябва да напуснем терена здрави “, каза още Еди Йорданеску на срещата с медиите.

Относно удължаването на договора си, който изтича в края на турнира, Йорданеску подчерта, че за него приоритет е развитието на Румъния на UEFA EURO 2024, а не този аспект. "Моят фокус е върху двата приятелски мача , имаме два теста от голямо значение и трябва да се съсредоточим там. Що се отнася до мен, за мен лично това сега не е приоритет, а финалният турнир. Това е предизвикателство номер 1".

След това той беше попитан и какво точно очаква от мача с "лъвовете", които не са в най-доброто си състояние от доста години. Но като човек, работил и в България в кариерата си, откри някои очаквания за приятелския двубой във вторник.

"Минаха много години, откакто спечелихме срещу България за последен път. Това е мотивиран отбор. И е тест, който ще бъде предизвикателство. Но и това е нещото, което искахме“.

"Няма титуляри и резерви. Всеки мач е тест за всеки един футболист. Искам максимална концентрация. Приятелските срещи с България и Лихтенщайн cа полезни проверки, в които той ще се опита да даде шанс на определени играчи да покажат стойността си с фланелката’’, заяви Йорданеску.