Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е сигурна, че футболен клуб "Левски" ще се вдигне отново, но само след смяна на собствеността.

В момента "сините" са в сериозна финансова криза, което забавя строежа на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Поради тази причина клубът се раздели със звездата си Гари Родригес, преминал в Елче, и най-големия талант Антонио Вутов, продаден на Удинезе. Освен това още доста футболисти напуснаха столичани, с което ръководството ще спести пари от високите им заплати.

"Ще се оправят, когато се сменят шефовете и това не са собствениците. Всички вярваме в това", заяви пред TВ7 Илиана Раева.

Тя призна, че не следи изявите на "Левски" след сагата с нейния съпруг Наско Сираков. Легендата напусна поста спортен директор заради грозния инцидент със събличането на Ивайло Петев от феновете, след което заяви, че повече няма да стъпи на "Герена". "Не съм гледала нито един мач, защото това не е моят "Левски", нито на феновете, които не стъпват на стадиона, а те са милиони. Виждате колко привърженици ходят на двубоите на отбора", добави Раева.

Президентът на БФХГ заяви, че темата Симона Пейчева е затворена страница и това, че тя не е получила подкрепа и шанс, са пълни лъжи. Според Раева световната шампионка не е демонстрирала добра форма. "За да я пуснем на друго състезание, аз трябваше да спра Силвия Митева или Мария Матева, които участват по регламент и се готвят 4 години за световното първенство. Моля повече да не ме занимавате с тази тема, защото вече е много несериозно. Тя напрекъснато дава някакви пресконференции, така че не мога всеки път да отговарям и няма вече какво да кажа", заяви още Раева.

Първото състезание за ансамбъла и индивидуалните състезателки е Гран При в Москва, което ще се проведе в края на февруари. "В момента момичетата се готвят по всякакви начини. Сформирахме националните отбори индивидуално и вече са под ръководството на главния треньор Ефросина Ангелова. Нашите девойки тренират много сериозно за Москва. Те са в отлична форма и се надявам на силно представяне. Предстои един сериозен семинар, който подготвя Нешка Робева за всички треньори във всички възрастови групи, което ще бъде положително и се надявам с добър ефект сред наставниците", каза още Раева, след което допълни, че се надява на медали през 2014 г.