ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Новият национален селекционер Илиан Илиев говори на прескоференцията си преди дебюта си - домакинството на Унгария, което ще се играе без публика. Около срещата настана страшна сага и в крайна сметка тя ще се проведе при закрити врата на "Васил Левски" - утре от 19:00 часа.

"Играл съм за националния отбор, чувствам се длъжен да дойда. Поех отбора преди две седмици, това беше трудно решение. Ще опитам да помогна в тази ситуация. Първото, което искам да подобря, е самочувствието. Играхме неуверено в предишните мачове, а имаме много добри футболисти. Трудно е за няколко дни да промениш нещо, освен увереността. Предвиждаме леки промени в схемата на игра“, започна Илиев.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Унгарският отбор е опитен, играли са много време заедно. Отборът не е само Доминик Собослай. Ако мислим само за него, ще имаме проблем, защото играем срещу много добър отбор. Унгария има изчистен стил на игра, футболистите им се познават. Ще опитаме да се противопоставим на тяхната схема на игра. Футболистите им са от световна класа“, подчерта Илиан Илиев.

За провеждането на мача без публика специалистът обясни: "Това е неприятна ситуация. Трудно е за всеки, който играе без подкрепа от феновете. Надявам се футболистите да защитят честта на националния отбор. Подготовката за мача премина добре, футболистите се подготвиха добре. Малко трудно е да се настроиш за мача, когато два дни преди него не знаеш къде ще се играе", коментира треньорът на България и Черно море.

"Ако два-три дни преди мача футболистите ме питат къде ще играем, значи ситуацията не е добра", добави Илиев. 
 
"В лоша серия сме, трябва да се концентрираме. Унгарците са добър отбор. Трябва да се концентрираме върху мача, щеше да е добре да има фенове, без фенове ще ни е трудно. Решихме да не правим много промени от селекцията на Младен Кръстаич, за него това е било най-доброто. Добре е да има и млади играчи, които да помагат в трудните моменти. Няма да тръгнем към подмладяване, такива крайности. Ще се опитаме да играем футбол и естествено, да вземем точки“, продължи националният селекционер.

"Не мога за два-три дни да сменя капитана, доктора... Много години съм бил играч, на този етап такава промяна не се предвижда. Киро (б.р. - Десподов) и Недялков са опитни играчи. Не знам къде се появи това", каза Илиев за капитана на "трикольорите".

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!