ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Новият селекционер на националния ни отбор Илиан Илиев коментира състоянието на "трикольорите" и това какви цели си е поставил начело на България. "Доста мислих над предложението. Това не е лесно решение, защото всички знаем какво е положението в българския футбол. Доста мислих", коментира специалистът в предаването "Арена спорт".

"В крайна сметка прецених, че все някой трябва да се опита да помогне да се излезе от тази ситуация, в която се намира националния отбор. Ще се опитам да помогна. Вече второ или трето поколение е с опасност да се унищожи с времето, а не трябва. Футболистите в момента имат много добри качества. Сега обаче трябва да се абстрахираме от всичко, което се случва и всеки да се опитва да си върши работата и повдига нивото на българския футбол", каза Илиан Илиев.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Дебютът на новия селекционер начело на България ще бъде в мачовете с Унгария и Сърбия от квалификациите за Евро 2024, а опитният наставник изрази мнение, че разполагаме с достатъчно качество, за да се противопоставим и на двата състава. На 16 ноември "трикольорите" посрещат Унгария, а три дни по-късно гостуват на Сърбия.

"Играем срещу трудни противници, които са доста обиграни и разполагат с качествени играчи. Аз мисля, че разполагаме с достатъчно качество и талант, за да се противопоставим и на двата отбора. Може би отстъпваме в дефанзивен план, но това може да се компенсира с отборна игра. Футболистите трябва да направят така, че да си повдигнат самочувствието, защото смятам, че в последните мачове не показаха истинските си възможности", коментира Илиан Илиев.

"Нямахме много време да направим групата и виждате, че нямаме толкова разлика с Младен Кръстаич. Повикахме малко повече футболисти. От предния състав отпаднаха двамата футболисти в Израел - Пламен Гълъбов и Йоан Стоянов - по обективни причини. И на мястото на Лукас Петков взехме Светослав Ковачев, който е израснал много. Не знам защо някои медии акцентират върху сина ми Илиан, тъй като той беше там и преди мен", допълни родният специалист, който ще продължи да води и клубния си Черно море.

Илиев каза още, че той и щабът му ще работят постепенно за изграждането на една основа в националния отбор и си пожела българските фенове отново да припознаят представителния ни тим като свой. "На всеки българин му се иска отново да се класираме на голямо първенство. Но нека не започваме с гръмки лозунги, а да вървим стъпка по стъпка. Трябва да изградим схема на игра и постепенно да надграждаме. Всеки иска да играе на голям форум, но засега сме далеч от това. Искам да работим, за да създадем една основа и както се казва да оставим нещо след нас. За мен важното е хората отново да припознаят националния отбор като свой, както е било в миналото", завърши новият селекционер на България.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024