Треньорът на Берое Илиан Илиев е сериозно притеснен за бъдещето на клуба. Младият спец дори изрази опасения, че през зимната пауза голяма част от футболистите може да напуснат клуба и да се наложи да разчита предимно на юноши през пролетта. Някои от играчите дори могат да останат на улицата заради неплатени наеми.

Въпреки победата като гост над Левски с 1:0 и петото място в класирането на "А" група, пред Берое на дневен ред e не толкова предстоящото домакинство на Монтана, а оцеляването на клуб. След оттеглянето на основния спонсор "Брикел" ЕАД, финансовата ситуация в отбора е повече от сложна.

"От ден на ден нещата се влошават. Всички, които обещаха да помагат се изпокриха", заяви председателят на съвета на директорите на Берое адвокат Дамян Георгиев.

По-рано този месец от AES и Енел Марица Изток 3 обещаха, че ще подпомогнат финасово на отбора. Как точно и какви ще бъдат параметрите на помощта, все още не е ясно. Георгиев допълни, че единствената компания, която напоследък е подала ръка на Берое е цифрова телевизия със седалище в Стара Загора.

"Не спираме да търсим начини за финасиране на Берое, а като последен вариант за това остава Община Стара Загора", допълни адвокат Георгиев.

"Трудно се играе при такива обстоятелства. В тима дори не говорим за заплати и премии, а за изплащане наемите на квартирите на футболистите, които не са от Стара Загора", каза наставникът Илиан Илиев.

Той дори се пошегува по този повод: "Дадох на Петър Димитров поздравителното писмо от кмета за победата над Левски и казах да го връчи на хазяина си. Той обаче не искал поздравителни писма, а пари. И е прав", каза с усмивка, но и с горчивина Илиан Илиев.

Спецът похвали футболистите си и каза, че въпреки трудната ситуация, те ще излязат на терена и ще играят за победа срещу Монтана в петък. Със здравословни проблеми са нападателят Георги Андонов, крилото Дончо Атанасов и полузащитниците Слави Жеков и Искрен Писаров, но почти сигурно е, че те ще са готови за предстоящия двубой от "А" група в петък.

"Целта ни е да трупаме точки и тъй като допускам, че много хора ще напуснат отбора, ако проблема с финасирането не се реши, затова трябва да имаме добър актив от точки преди зимната пауза", каза още пред "Гонг" Илиан Илиев. /БЛИЦ