Илия Груев-старши получи наградата на своя син, който играе за Вердер (Бремен) в Гермайия и остана втори при награждаването на „Футболист на 2022 година“ в България.

"Това е едно голямо признание за него. На толкова млада възраст да попадне в челната тройка за футболист на годината в България. Това показва какво е извършил той през годината. Трябва да кажа, че като баща и родител, не само аз и съпругата ми сме изключително горди. Цялото семейство се гордеем изключително много с него. Пожелавам му най-важното – да бъде жив и здрав. Сигурен съм, че с работа и постоянство ще постигне всички цели, които си е поставил.“

„Жалко е, че в момента нямаме много български топ футболисти, на топ ниво, в топ лигите. Тези момчета, които са се класирали на първите места и всички, които са били номинирани са показали с играта си, че заслужават да бъдат там“, продължи Груев.

„Доста години се говореше повече за Илия Груев и сина му. Сега дай боже да се говори повече за Илия Груев и баща му. Нямам проблем с това нещо, напротив. За мен е важно, че Илия си постига всичко сам и то в страна като Германия, в топ първенство като Бундеслигата. Разбира се, че когато мога и когато иска съвети от мен, винаги бих му ги дал. Това, което той прави в момента и постига, и сбъдва мечтите и целите си го прави изключително сам. Изключително съм доволен и се надявам да ме надмине във всичко“, продължи бащата на футболиста на Вердер.

„Обстановката е идеална за работа в националния отбор. С много добро разбиране между футболистите, желязна дисциплина. Треньорският екип поне до този момент си върши много добре работата и резултатите говорят за това нещо. Кръстаич предаде на футболистите да играят със самочувствие, да играят смело, борбено и динамично. Без да коментирам неговите предшественици, това нещо липсваше преди това. Най-големият плюс в работата на Кръстаич е, че вкара динамика в този отбор, агресивност и самочувствието, което предаде на своите футболисти“, каза още Илия Груев-старши.