Бившият защитник на "Левски" Илиян Стоянов-Коловати критикува остро ръководството и управлението в последните няколко години.

"Истината е, че през този сезон се допуснаха огромни грешки, с които се задълбочиха проблемите в клбуа. От пет години насам се върви само надолу. Откакто Наско Сираков и Станимир Стоилов бяха махнати, всичко се обърна с краката нагоре. Няма ясна стратегия за развитие, няма план, а въобще не можем да говорим, че отборът има лице или стил. През тази кампания просто се затвърдиха някои неща, за които се говори от доста време. Ако се върнем назад, ще видим, че още през лятната подготовка беше допусната грешка, че Ники Митов беше оставен. Нищо против момчето, но капацитетът му като треньор не е за "Левски". Това се видя при отпадането от Иртиш. Но още няколко месеца преди това беше ясно, че нищо не играем. След това дойде Славиша Йоканович. Лично смятам, че той беше умен и прилежен човек, постигнал успехи като футболист, но и при него нямаше абсолютно никакъв прогрес. След това се назначи Петев, но него няма какво да го коментирам. Дойде Тони Здравков, който е левскар и знае какво е да си на "Герена". И сега Елин Топузаков. Просто трябва да се разбере, че "Левски" не е училище нито за треньори, нито за ръководители", заяви Илиян Стоянов пред "Тема спорт".

"Имах надежди, че Наско Сираков ще вкара Левски в правия път. Говорил съм с него и бе крайно амбициран да направи така, че отборът да изглежда по съвсем различен начин. Трябва да бъде ясно едно - това не беше същият Сираков, както преди 10 години. Не е негова обаче вината. Просто той получи прекалено ограничени правомощия. Трябваше да се съобразява с други хора и едва ли не бе с вързани ръце. Много хора му попречихпа", допълва бившият защитник на националния ни отбор.

"На "Левски" е нужен вълк, човек с голям размах, който да оправи нещата. За сериозните неща трябва сериозна фигура, която да постави и футболистите, и абсолютно всички на мястото им. Най-важното от тук нататък е да се намери треньор. Но виждате, че един месец преди старта на подготовката нищо не се знае. Още умуваме за треньор, та да не говорим за селекция. Не съм особен оптимист след завръщането на Георги Иванов и не виждам нещата как ще се оправят. Честно казано, все още не е ясно дали Георги Иванов ще е треньор или директор. не мисля, че той има тази твърда ръка и замах като Сираков. Едва ли ще промени нещо. Горе-долу и догодина нещата ще са същите. Продължавам да твърдя, че ако бяха оставени Стоилов и Наско Сираков, "Левски" щеше да влезе поне още веднъж в Шампионската лига."

"Тодор Батков най-добре знае какво прави. Ако е свършил парите, да продава "Левски". Ясно е, че той не разбира от футбол и се доверява на хора, които го подвеждат и лъжат. Освен това и го крадат. Смее ли някой да открадне от Гриша Ганчев?! Не! Но Батков е доверчив и го мамят. Той трябва да си даде нужната сметка за себе си иска ли да продължава и дали е способен", казва още Коловати.