БЛИЦ СПОРТ се свърза със спортния директор на Левски Даниел Боримиров във връзка със сагата около халфа  Мехди Бурабия.

-Г-н Боримиров, в турските медии преди малко изтече информация, че има обрат около Мехди Бурабия – двата клуба, вие и Коняспор, сте постигнали съгласие и трансферът ще бъде осъществен скоро?
- Така ли? И какво друго пише?

- Че сделката е за голяма сума.
-Няма такова нещо. До момента, 11 часа, при нас не е пристигал отговор от турския клуб. Ние сме поставили цена на Бурабия, а в Коняспор знаят за нея. Едва когато ни отговорят, че са готови да платят парите, тогава ще има постигнато съгласие.

-А самият Бурабия къде е в момента? Някои твърдят, че е в Турция, други – че се е върнал тази сутрин в Правец.
-Не, не. Тука в София е.

-Вчера заявихте, че Коняспор води нерегламентирани разговори с тях. Може ли да бъдете малко по-конкретен?
-Има един мениджър, който е завъртял главата на Мехди. Той и от Коняспор са водили разговори с нашия футболист, без да ни уведомят нас. Това е в противовес на футболните закони. Първо трябва да се свържат с нас и след като клуб-клуб постигнем съгласие, тогава играчът ще преговаря за личните си условия. А на Бурабия вече са му обещали не само каква заплата ще взима, но и какви премии. И той твърдо е решил да напусне Левски, макар че има договор чак до декември 2018 година.  Въпросната връзка между Коняспор и Мехди е станала два-три дни, след като започнахме подготовка. А когато започнахме, Бурабия се появи в отлично настроение. Беше щастлив, че се е върнал, беше надъхан за тренировките, лятната подготовка и мачовете. Направо грееше от желание да се доказва със синята фланелка. И изведнъж след няколко дни отишъл и казал на Николай Митов, че няма да тренира, защото иска да го продаваме.

-Какво ще се случи с Бурабия, ако Коняспор не се съгласят да изплатят исканите от вас пари?
- Както вече казах, той ще бъде глобен за своеволието си, ако не се върне в Правец при отбора и не поднови тренировки. Ако трансферът не се осъществи, за тази си изцепка Бурабия може да бъде и още по-сурово наказан освен с глобата. Може да го замразим на пейката за година и половина, т.е. докато изтече договорът му. Днес би трябвало да го видя и да му обясня тези неща, макар че Бурабия много добре знае какви ще са последствията за него, ако не го продадем и продължи да упорства.

-Не смятате ли, че в крайна сметка вероятно ще се стигне до трансфер?
-Нищо не смятам и не предполагам, докато нещата се станат черно на бяло. Всеки играч си има цена. А който е готов да я плати и се стигне до споразумение и подписи, тогава може да се говори за трансфер. Това е самата истина!