Шампионът Лудогорец и „Ботев“ (Пловдив) излизат тази вечер от 20:30 часа на стадион "Лазур" в Бургас в двубой за Суперкупата на България. Срещата е повторение на финала за Купата в края на миналия сезон, когато разградчани победиха с 1:0. Двубоят тогава се запомни със запалването на стадиона от страна на феновете на „Ботев“, заради което „канарчетата“ изтърпяха сериозно наказание и глоби.

Ако срещата завърши наравно днес в редовното време, няма да има продължения, а победителят ще се реши направо след дузпи.

И в двата лагера е горещо преди двубоя. Разградчани освободиха неукротимия Йерун Луму, а привлякоха звездата на „Ботев“ Юнес Хамза. Босът Кирил Домусчиев пък влезе в конфронтация с медиите.

В „Ботев“ положението все още е тежко откъм финанси, но нещата се успокояват и тимът се представя на ниво в първенството.

Лудогорец ще има едно наум по време на мача и със сигурност ще мисли за предстоящите важни мачове със Стяуа в плейофите на Шампионската лига. Въпреки това Георги Дерменджиев ще заложи на най-доброто, с което разполага. Единствено Брайън Ангуло пропуска срещата заради разтежение. Вероятно през втората част ще се появи и дошлият от „Ботев“ Юнес Хамза. Срещу бившия си тим ще излезе и Абел Анисе.

Вили Вуцов напипва идеалната единайсеторка, а изненадата може да бъде бразилецът Вандер. Той беше считан за сигурно ново попълнение на унгарския Дебрецен, но се завърна без договор и е готов за участие.

Лудогорец спечели веднъж Суперкупата през 2012 година и ще иска да повтори упражнението. „Канарчетата“ пък жадуват за реванш и първи трофей от 33 години насам и със сигурност ще бъдат пределно мотивирани. През 1981 година "Ботев" под името Тракия победи с 1:0 Пирин (Бл) във финала за Купата на Съветската армия след гол на Митко Аргиров. Въпросът е дали настоящият "Ботев" има сили да зарадва най-после многобройните си привърженици, които толкова лета очакват трофей. 


ЛУДОГОРЕЦ - „БОТЕВ“ (ПЛОВДИВ)2_13.jpg
20:30 часа, пряко по ТВ7
Бургас, стадион „Лазур“
Съдия: Николай Йорданов



Вероятни състави:
Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Александров, Козмин Моци, Витиня, Христо Златински, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Контузени: Йордан Минев, Брайън Ангуло
Наказани: няма

„Ботев“: Михаил Иванов, Филип Филипов, Пламен Николов, Росен Колев, Йордан Христов, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Мариян Огнянов, Александър Колев, Вандер Виейра, Иван Цветков
Контузени: няма
Наказани: Томаш Иршак