Сагата около Васил Божков и "Национална лотария", която е основен благодетел на Левски, започва все по-силно да притеснява феновете на вековния клуб. Ще има ли спонсор, кой ще бъде той, как ще се спаси клубът. Все въпроси, които нямат отговор. Към този момент информациите са от едната до другата крайност. И мненията също. 

Истината е, че Левски ще се спаси. Левски трябва да се спаси. Левски е институция. И да не кажем, че е най-голямата в България, то поне със сигурност е една от най-големите. С милиони фенове в България, с история, с традиции. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Левски трябва да се спаси. По един или друг начин. И пак ще бъде с "бащица", защото към този момент няма как феновете на управляват клуба и най-вече няма как да го издържат. А дали привържениците в България ще успеят да се развият в правилна посока и един ден да са част от управлението на клуб, който не се нуждае от "бащица", само времето ще покаже. 

Интерес към спонсорство вероятно не липсва, но на Левски трябва един голям основен, останалото е добре дошло. 

В последните години Левски почти всяка зима е пред угрозата да спре съществуването си. И да последва ЦСКА. Но това не е вариант. Единият футболен колос на България бе застигнат от тежка съдба. Не трябва да се позволява да се случи и с другия същото. 

Вариант ли е фалит и започване от нулата?
На този етап изглежда немислимо. Дори и без Божков, Левски е достатъчно притегателен, за да намери спонсор, който да спаси временно ситуацията. Но временното не е решение. Временни решения гледаме няколко години и няколко години се повтаря едно и също. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ