Президентът на федерацията ни по бокс Красимир Инински e щастлив от великолепната победа на профи ринга, която извоюва Кубрат Пулев срещу руснака Александър Устинов.

„Това е стимул за младите. Те имат своя кумир и вече се стремят към победи. Тази победа ще ги окрили. Кубрат е родолюбец и винаги посвещава победи си на България и нашия народ. Горд съм с неговите успехи. За мен боксът е един. По новите правила на АИБА дори Тервел да стане професионалист, пак ще може да защитава България на олимпийски игри. Това важи за състезатели, които имат под 15 мача на профи ринга. За Кубрат е късно, но можем да върнем други наши боксьори. Важен момент е, че възрастовата граница вече е 40 години. Естествено, че ние ще съдействаме за мач на Кубрат в Арена Армеец. Вярвам, че ще го видим много скоро“, обясни пред "Гонг" Красимир Инински.

Босът допълни, че не е имал възможност да гледа по-големия брат Пулев на живо в Германия, но го е подкрепял пред телевизионния екран в България със компания.

„Имам много ангажименти във федерацията и не мога да си позволя пътуване“, каза Инински, който трябва да организира сериозни международни състезания у нас.