Феновете на Левски ще имат възможност да придобият до 10% от акциите на клуба, пише „Труд“. Новината обяви лично Константин Папазов, притежател на 35% от столичния гранд. Именно от неговия дял ще бъдат пуснати в обръщение ценните книжа, за да бъдат генерирани така необходимите свежи финансови постъпления по пътя към стабилизирането на „сините“.

„Работи се по пускането в обръщение на 5-10% от акциите на клуба. За целта се съветваме с юристи как да стане, г-н Тодор Батков също помага. Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че едва ли не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва. Няма да се молим на никого, освен на феновете. Те доказаха безрезервната си любов в най-тежкия момент в историята“, коментира Папазов за „Труд“.

„Имам чувството, че някой умишлено пречи на клуба. Сираков направи голям жест като ми даде тези 35% акции и е ясно, че те са инструмент за придобиване на финансови постъпления. Пускаме 5 или 10% в продажба, но ако има голяма компания, която е готова да вземе повече, аз съм готов въобще да се разделя с тях. Ще си оставя една акция за спомен. Повече яснота ще има след избора на нов надзорен съвет, което ще се случи на Общото събрание в петък“, допълни баскетболният специалист.

„Сега се търси законова форма как точно да се процедира. Както вече казах, г-н Батков ни помага. Той притежава опит по темата, след като имаше подобна спасителна акция през 2015 година. Печатането на акциите трябва да се направи в оторизирана печатница, да имат воден знак, но и да бъде юридически издържано. В противен случай има опасност хипотетично при следващо Общо събрание да има 30 хиляди души. Акциите ще бъдат с номинал от 1 лев за 1 акция. Това прави 10 млн. и 700 хил лева. Уверен съм, че много от онези фенове, които си купиха акции през 2015-а, сега ще искат да вземат още. Левски доказа, че е най-голямото нещо в България…“, заяви Тити Папазов.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Наред с досегашните проблеми, над „сините“ е надвиснал и нов – даренията на феновете за вноската към НАП секнаха. До края на юли от „Герена“ трябва да преведе месечният транш на агенцията - 143 хиляди лева. От февруари насам това се случваше благодарение на привържениците, които направиха и невъзможното, за да задържат Левски на повърхността. Вноската за юли все още не е събрана и не се вижда как ще стане по вече утвърдения канален ред – отново чрез феновете. Към днешна дата постъпленията са малко над 11 000 лева или приблизително 8% от крайната цел.

„Единственото нещо, което може да попречи на Левски в момента, е да не бъде изряден към държавата. Това наистина може да събори клуба. Трябва да бъдем безупречни, както бяхме до момента, благодарение на привържениците. Това показва колко голяма е любовта, която генерира Левски. Остават още 28 месеца, ако не се лъжа, от договора, който сме подписали за разсрочено плащане с НАП и трябва да продължим по същия път. Тепърва започва да набира сила продажбата на абонаментни карти, приходите от които ще отидат за погасяване на вноските. Вярвам, дори съм убеден, че ще подобрим рекорда от 5800 продадени абонаментни карти. Левски доказа, че е най-смисленото и обичано нещо в държавата. След Общото събрание в петък ще има още по-мащабна кампания. Убеден съм, че ще докажем, че любовта е по-силна от класата на футболистите. На Запад фенове си купуват абонаментни карти заради Роналдо, Меси, Бейл, а у нас ще е заради любовта към „Левски“. Без значение от това кой е на терена. Вярвам, че феновете ще изкупят стадиона.“

„Фалит може да има, ако някой прояви претенции. Ние трябва да бъдем изрядни към държавата. Авторитетът на Наско Сираков е доказан и съм убеден, че нито един футболист от настоящия отбор няма да посмее да заведе дело срещу клуба. Самите играчи осъзнават какви договори с огромни заплати са подписвали и в същото време какви са били резултатите. И сега съм сигурен, че ще проявят разбиране. Аз на 100-годишнината дадох обещание да честваме по още по-грандиозен начин 111-та годишнина и искам да го спазя“, завърши Константин Папазов.