Треньорът на Спортист (Своге) Петър Колев изрази задоволство от спечелените три точки срещу Марица (2:0) и не скри амбицията си да вкара "шоколадите" в Еfbet Лига. Той обаче призна, че отборът не е готов за най-високото ниво в родния футбол.

С днешната победа Спортист събра 47 точки и е трети във временното класиране. Лидерът ЦСКА 1948 II (63 точки) и Лудогорец II, който е също с 47 т., нямат право на промоция в Еfbet Лига, което прави "шоколадите" един от кандидатите за промоция.

"Доволен съм от победата, беше важно да си върнем увереността. Направихме добро първо полувреме, нямах указания да се прибираме след почивката. Марица е най-комбинативният отбор в лигата, могат да отбележат гол на всеки, може би и това донякъде притесни играчите ми. Имахме шансове да затворим мача още по-добре, радвам се, че се справихме с доста центрирания, които имахме в полето, дадохме отпор на един от най-квалитетните отбори в групата", коментира Колев пред Диема Спорт. 
 
"Опитахме в началото висока преса, сгрешиха, получи се, това беше важно за успеха. В повечето моменти се справиха момчетата. Елита ли? Досега отклонявах този въпрос. Смятам, че нито отборът, нито клубът сме готови. Да, ще опитаме, но не знам доколкото ще бъде логично, но сме свикнали да виждаме какви ли не неща в българския футбол, така че и това може да се случи", добави треньорът на Спортист (Своге). 

ВТОРА ЛИГА - 30 КРЪГ

12 май (петък), 14:30 часа 
Спортист (Своге) - Марица (Пловдив) 2:0
1:0 Георги Николов (14), 2:0 Илия Русинов (38-дузпа) 

13 май (събота), 18:00 часа 
Етър (Велико Търново) - Струмска слава (Радомир)
Миньор (Перник) - Литекс 

в Симитли, ст. "Арена Симитли":
Беласица (Петрич) - Дунав (Русе)  
Монтана - Янтра (Габрово) 
Крумовград - Добруджа (Добрич) 

15 май (понеделник), 18:00 часа
ЦСКА 1948 II - Спартак (Плевен)
Витоша (Бистрица) - Созопол 

16 май (вторник), 18:00 часа 
Ботев II (Пловдив) - Лудогорец II

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА