Испанският футболист Хосе Вергара дебютира за Локомотив (Пловдив). Това се случи в контролата с Пирин (Разлог), завършила 0:0.

27-годишният опорен халф идва от испанския Кадис, юноша е на Малага.

Треньорът на "смърфовете" Сашо Станков го пусна в игра срещу втородивизионния тим през второто полувреме, въпреки че Вегара нямаше нито една тренировка с "черно-белите", тъй като часове преди мача пристигна в Банско. Халфът остави добри впечатления с изявите си, като се очаква и утре да играе в срещата с Монтана. Двубоят е от 10:00 часа и е от турнира "Пири Банско".

В проверката с Пирин (Разлог) Станков даде шанс за изява на играчите, които вчера играха по-малко срещу Брегалница (4:0), а титулярите срещу македонците не се появиха в игра днес.

В 28-ата минута Николай Раданов от домакините получи втори жълт и съответно червен картон. Той извърши груб фаул в центъра на терена и главният съдия Стефан Апостолов го изгони. По споразумение на двамата треньори в игра влезе друг футболист. В самото начало на второто полувреме Георги Стефанов от Локомотив (Пловдив) получи контузия в лицето при борба за висока топка, а малко по-късно на стадиона дойде линейка и го откара в местната болница. Стефанов е със съмнения за счупен нос.

Съставът на Локо (Пд):
Стоян Колев, Руслан Куанг, Асен Георгиев, Хр. Стамов, Атанас Атанасов, Станимир Димитров, Цветан Йотов, Ирфан Юсеинов, Запрянов, Тимонов, Стефанов (Данчев, Николов, Хосе Вергара, Костадин Марков)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ