Испанският халф Йон Антони Гарсия Аранбилет направи още днес първата си тренировка с Локомотив (Пловдив). 27-годишният футболист е европейски шампион с младежия национален отбор на Испания от първенството през 2002 година. Аранбилет е юноша на Атлетик (Билбао), с който има два сезона в Примера дивисион. Подвизавал се е една година в гръцкия Арис (Солун). За последно Йон е играл в третодивизионния Леида.

Той бе докаран на "Лаута" лично от президента на клуба Коко Динев и след кратка загрявка се включи за второто полувреме на днешната двустранна игра. Очакваше се Аранбилет да тренира утре, тъй като е уморен от полета. Гарсия обаче пожела да облече екипа на "смърфовете" още днес.

Спарингът между червени и бели завърши 3:1 за белите. Головете за победителите отбелязаха Габор Ерош, Жереми Родригес и Базил де Карвальо. За червените се разписа Христо Златински.

Утре "смърфовете" тренират от 10:30 часа, а от 12:30 часа старши треньорът Христо Бонев ще даде редовната си пресконференция преди шампионатния мач срещу Сливен. Срещата от 3-ия кръг на "А" група е тази събота от 18:00 часа на стадион "Хаджи Димитър". /БЛИЦ