Етър направи сериозен трансферен ход, привличайки испанския централен защитник Пако Пуертас. Той идва от втородивизионния Фуенлабрада.

Франсиско Пуертас Трухияно, или както е известен по футболните терени като Пако Пуертас, е роден на 7 ноември 1995 г. в Мадридл Висок е 184 см и тежи 74 кг, играе централен или ляв защитник. Бил е във втория отбор на Райо Валекано, след което кариерата му продължава във втородивизионния Мерида, Вилаверде и Бургос, където миналия сезон записа 10 мача и 2 гола. Това лято е трансфериран във Фуенлабрада, който в момента е на четвърто място в Сегунда дивизион. Клубът го преотстъпва на Етър до 30 юни 2021 година.

„Идването ми в Етър е добър шанс за мен и за бъдещето ми, да помогна на отбора и заедно да израстваме в еfbet Лига. Треньорът ще реши къде да ме ползва, но мога да играя в центъра на защитата и като ляв бек, но и на всяка позиция, на която ме поставят. Важното е отборът да побеждава. Знам, че Велико Търново е един от най-красивите градове в страната, известен е и заради отбора си. Етър е митичен клуб в България и съм много доволен, че ще играя тук, за да помогна да остане в Първа лига.

Нямам проблеми с адаптацията, всичко е наред и се чувствам добре. Хората ме посрещнаха много добре. Христо Иванов говори испански и ми помага във всичко. Щастлив съм да съм тук, да опозная града и да играя за Етър", каза след подписването на договора си Пако Пуертас.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​