Защо трансферът на Божидар Краев от Левски в Уест Хям не се осъществи? И изобщо, имало ли е наистина преговори и реална оферта, изпратена от английския елитен клуб до "Герена"? Разговори между двата клуба е имало, а техен посредник е бил бившият футболист на "сините" Джон Ингълс, който от години работи като импресарио на Острова.

Мениджърът на "чуковете" Славен Билич първоначално е гледал записи с изявите на Краев и е останал доволен от видяното. Той обаче е настоял Божидар да изкара минимум 10 дни пробен период. И при евентуално одобрение Божидар да заиграе не в представителния, а във втория състав на Уест Хям.
 

Именно това решение на хърватина не е довело до заключителни преговори. Поради тази причина не се е стигнало и до разговори за цената на Краев, научи БЛИЦ СПОРТ. Според наши източници в крайна сметка вместо Краев на проби в тима от Висшата лига е заминал румънски футболист, който играе на същия пост. 

БЛИЦ СПОРТ научи още, че съществува вероятност до края на месеца юноша от България да замине на тестове в Уест Хям. При положение, че те преминат благополучно, младокът ще бъде приет в академията на "чуковете", която е известна в Англия с произвеждането на много таланти, които впоследствие са се наложили в мъжкия футбол.