Една медия се опитва да убеди читателите си, че първа е хванала новината за Саша Илич и ЦСКА. Разбираме желанието й да е сред информационните лидери. Лошо няма. Доказвала го е неведнъж, защото там работят наистина добри пера. В случая обаче истината е съвсем друга.  

Хронологията е следната:
На 12 април в 22:05 БЛИЦ първи писа, че след оставката на Стойчо Младенов има два варианта за треньор на ЦСКА – Алън Пардю и Саша Илич. И че сърбинът ще поеме тима само ако англичанинът не бъде убеден да стане наставник на отбора.

Петнайсетина минути по-късно въпросната медия написа, че Саша Илич е новият треньор на ЦСКА. Че поема тима и ще го води още отсега – демек от средата на април.  

Може да са само 15 минути,  но са си 15 минути по-късно. А и написаното от въпросната медия не се оказа истина.

Същата медия продължи да пише през следващите два дни, че Илич е сигурният нов треньор, че е тук и че се е разбрал на 100 процента да води ЦСКА. Името на Пардю за треньор не беше споменато.

Какво се оказа? Оказа се това, което БЛИЦ написа. То се случи на 100 процента. Пардю пое ЦСКА и изкара на треньорската скамейка до края на сезона.

На 17 май, след като темата за Илич беше позабравена, БЛИЦ информира, че вървят преговори на финалната права със сръбски специалист. Написахме и каква ще е годишната заплата на Саша. Едва след това същата медия се сети за сърбина и отново започна да го спряга за треньор на ЦСКА.