Исторически ден за българския футбол ще бъде днешният. В мача между ЦСКА и Арда от 20:15 часа у нас за първи път ще бъде използвана системата за видео асистент рефер (ВАР), която вече е неразделна част от играта по света, а у нас се тества успешно от известно време.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Червени" и "сини" ще премерят сили в среща от 27-ия кръг на първенството - първи от битките в шампионската група на топ 6, което ще бъде генерална репетиция и за двата отбора за финала за Купата на страната на 19 май, в който отново те ще трябва да определят носителя на трофея.

Припомняме, че у нас системата ВАР няма да има тежката дума при определянето на съдийските решения, но ще помогне на съдията да преценява по-точно спорните моменти.

Очаква се Тиаго Родригес да се завърне сред титулярите на ЦСКА. Португалецът вече е здрав и ще започне от първата минута. В негово отсъствие Любослав Пенев залагаше на Федерико Варела, който впечатли с представянето си. Сега двамата ще играят заедно. Варела ще е в ролята на плеймейкър, а Тиаго ще действа малко по-назад, заедно с Амос Юга. По крилата ще стартират Георги Йомов и Рафаел Енрике, а атаката ще води Жорди Кайседо. Старши треньорът Любослав Пенев има колебания кой измежду Греъм Кери и Петър Занев да замени контузения Брадли Мазику. 

Арда отново ще бъде без две от основните си остриета - Спас Делев и Иван Коконов. И двамата ще бъдат запазени за следващите мачове. Френският защитник Николас Таравел е възстановен, но е по-вероятно да остане на пейката. След наказание ще се завърнат Деян Лозев и Румен Руменов. В предни позиции за гостите ще играе доскорошният футболист на ЦСКА Тонислав Йорданов, а по левия фланг наставникът Николай Киров ще заложи на Иван Тилев. 

До момента двата отбора са изиграли 4 шампионатни мача помежду си. Балансът е 1 победа за ЦСКА и 3 равенства. Любопитното е, че петте гола за "червените" в тези двубои са дело на петима чужденци, а четирите попадения за Арда са отбелязани от четирима българи. 

В редовния сезон ЦСКА и Арда направиха две равенства с един и същ резултат - 1:1. В Кърджали Светослав Ковачев откри за домакините, а Джером Синклер изравни в края. На "Българска армия" преди по-малко от месец Жорди Кайседо даде аванс на "червените", а Тонислав Йорданов донесе точката на Арда с гол от дузпа в добавеното време. 


Вероятни състави: 

ЦСКА (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Матей, Кох, Кери; Т. Родригес, А. Юга; Йомов, Варела, Р. Енрике; Кайседо 
Старши треньор: Л. Пенев 

АРДА (4-2-3-1): Караджов; Желев, А. Петков, Крумов, А. Георгиев; Котев, Мартинов; Лозев, Руменов, Тилев; Т. Йорданов 
Старши треньор: Н. Киров 

Съдия: Станимир Тренчев 
Стадион: "Българска армия" 

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството