"Ботев" (Пловдив) победи ЦСКА с 2:0 и остави "Левски" извън първата шестица в "А" група. Сега на "сините" ще им се наложи да играят за чест и слава в долната половина на таблицата, където ще водят "битки" с Хасково, Марек, Славия, Черно море и Локомотив (Пловдив). Разбира се, за тима на Стойчо Стоев остава надеждата, че ще спечели Купата на България.

Няма спор, че левскарите сами са си виновни за ситуацията, в която се озоваха. "Сините" лековато загубиха точки през есента и сега им излезе солено.

Победата на "Ботев" срещу ЦСКА подпечата най-срамното класиране на "Левски" в историята на "А" група, тъй като "сините" ще бъдат най-много седми в края на сезона. През миналия, в който тимът от "Герена" финишира пети и изпочупи редица антирекорди, феновете си мислеха, че по-лошо не може да стане. Е, стана...

От основаването на "А" група през 1948 година "Левски" никога не е заемал по-ниско от шестото място. Два пъти финишира шести. Първият случай е през сезон 1962/63. Тогава от 30 мача "Левски" печели едва 8, 16 завършват наравно и 6 са загубени, а за Купата играе полуфинал (сега отборът има 8 поражения след 22-ия кръг).

Другият път е от началото на демокрацията. През сезон 1990/91 "Левски" пак е шести (12 победи, 9 равенства, 9 загуби), но успява да спечели Купата на България. Сега отборът също продължава да се бори за трофея, като в момента той се явява и най-реалният шанс за спечелване на квота за евротурнирите. Ако не успее да спечели Купата, "сините" са пред угрозата за втори пореден сезон да не играят в Европа.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015