Ботев (Пловдив) приема Бейтар (Йерусалим) в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят започва в 20:30 часа на стадион „Лазур“ в Бургас, а първата среща завърши при резултат 1:1.

Головото равенство като гост дава предимство на „канарчетата“, които дори при 0:0 се класират напред.

До този момент в своята история Ботев само веднъж е завършвал при този резултат като гост в първа среща от евротурнирите. Това се случва през сезон 2013/2014. „Канарчетата“ измъкват 1:1 като гост на Зрински (Мостар, Босна и Херцеговина), а в реванша побеждават с 2:0 и се класират за третия квалификационен кръг. Сега ситуацията е същата и в същ етап от надпреварата.

След отстраняването на босненците Ботев се изправя срещу германския Щутгарт. Първата среща е в Бургас и завършва отново при резултат 1:1. Пловдивчани изиграват страхотен реванш в Щутгарт, но не успяват да отбележат гол и след 0:0 германците се класират напред заради гола си на чужд терен

През далечната 1963 година Ботев отново завършва 1:1 в първи мач, който обаче за разлика от двубоя със Зрински е в България. Съперник на „канарчетата“ е испанския гранд Атлетико (Мадрид), който печели четвъртфинала реванш за КНК в Мадрид с 4:0.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма