Левски ще претърпи сериозни финансови загуби от продажбата на вратаря Ива Андонов във Фиорентина. На „Герена“ са сключили неизгодна сделка, след като италианският клуб солидно е извил ръцете на „сините“.

Така в касата на Левски ще влязат два пъти по-малко пари от предварително договореното, пише „Мач Телеграф“. Според информацията, родният гранд ще спечели 150 000 евро.

Запознати признават, че „сините“ са били в неизгодна позиция при преговорите, тъй като договорът на Андонов с клуба е краткосрочен. Именно заради това Станимир Стоилов е наредил занапред талантливите юноши да подписват дългосрочно, а не за 2-3 години.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Както е известно, Иван Андонов игра под наем във Фиорентина през последната година и половина. През миналия сезон българинът беше твърд титуляр на Примаверата на „виолетовите“ и двата пъти попадна в групата на първия отбор на клуба от Флоренция.

В договора за наем е вписана сума за откупуване – около 350 000 евро. Фиорентина обаче отказа да се възползва от тази опция, която изтече на 15 май.

Първоначално на „Герена“ решиха, че италианците се отказват от Иван Андонов. Впоследствие става ясно, че просто „виолетовите“ искат да платят по-малко.