Треньорът на Литекс Христо Стоичков беше видимо доволен от класическия успех с 3:0 над Видима-Раковски при дебюта му в "А" група начело на "оранжевите".

"Доволен съм от желанието и дисциплината на абсолютно всички мои футболисти. Като за първи мач бе нормално да има малко нерви и напрежение, но явно на играчите им трябва още време, за да се отпуснат психически след есенния полусезон. Радвам се, че Литекс стартира с 3 точки. Те не са за Христо Стоичков, а за отбора. Най-важното за мен беше, че футболистите демонстрираха дисциплина, отговорност и самораздаване. Когато 90 минути на терена те се уважават и си помагат помежду си, нещата няма как да не се получат. При мен няма резерви и титуляри. Който показва повече хъс и старание, той ще има по-голям шанс да играе. Що се отнася до съперника, аз никога не коментирам другия отбор. Независимо с кого играем и на кое място е в класирането, противникът трябва да се уважава. Това е футболът - игра на уважение", сподели Стоичков на официалната пресконференция след мача.

Относно реализиралия хеттрик Марсело Никасио, Стоичков коментира: "Той е прекрасен футболист, който живее с футбола. Има още малко да напредне с езиковата бариера. Трудничко му е, но успявам да му обясня на испански."