Христо Стоичков най-после отговаря на много въпроси, които отбягваше през годините. Прави го в биографията си „Историята”, написана със съавторството на известния спортен журналист Владимир Памуков.

Камата задоволява душманите си, които го засипват с критики от край време за това и онова.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Защо преди години се снима, макар и само веднъж, в реклама на скандалната фирма ВИС-2?

Коя е истинската причина да обяви, че България нещо не му е дала?

Защо си тръгна от националния отбор като селекционер?

Защо е изтрил телефонните номера на Борислав Михайлов и Илиян Киряков и съжалява ли за острите думи, които изрече по адрес на Боби?

Защо е обиден на Любослав Пенев?

Защо нападна фотограф, дръзнал да го снима с жена му?

Какво точно се случи, когато преди време му връчиха акциите на ЦСКА?

Какво са за него Реал (Мадрид) и Левски?

Камата буквално попилява един от най-известните политици в България, на когото народът се кланяше. Нарича го Горския, а в този пасаж от книгата нападките са меко казано силни по адрес на въпросната личност...

Същевременно Ицо в пълни детайли разкрива за отношенията си с Йохан Кройф и вади на бял свят неразказани досега истории от кухнята на Барселона, както и преди това от тази на ЦСКА.  

На някои страници Камата боде яко, а от други лъхат много положителни струи.

Биографията е една прекрасна симбиоза между откровеността на Стоичков и блестящото перо на Владо, който с метафори и хиперболи я прави изключително приятна за четене.  Памуков просто е успял с памук да извади на показ чувствата на Ицо и да ги поднесе по феноменален начин на читателите. Повярвайте, Стоичков никога не е бил толкова откровен!

Той обаче в книгата не е нито бог, нито пък демон. Той е такъв, какъвто е. Ненапразно има едно ключов израз, който казва всичко – Аз съм Христо, а не Христос!

Биографията от миналия четвъртък е на пазара и вече набира огромна популярност сред българската общественост.

Може да си я закупите от книжарници, молове, хипермаркети, включително и на аерогара "София". Или казано по-точно - книгата я има на цели 1200 пункта в страната. 

Официалната промоция ще бъде в понеделник, 5 ноември, в столичния хотел „Маринела” 12:30, където ще е пълно с десетки легенди на България – не само от областта на спорта.