Легендарният футболист Христо Стоичков отговори на обвиненията на доцент Цветозар Томов, който напусна Пловдивския университет. Причина за решението на социолога е награждаване с почетното звание Доктор хонорис кауза на Камата в петък (11 ноември).

“Никога не съм получил дивиденти от държавата, не съм взел една, една стотинка. Не може този човек да говори неща, да дава изявления без да ме познава. Не може човек, който не ме е виждал на живо, да си дава своето мнение. Завършил съм треньорска академия в Америка, в Ню Йорк. Личен мой треньор беше Брус Арина, заедно с неговия помощник Боб Брадли. Те двамата лично ме изпитаха и ми дадоха диплома, за която учих 3 години. Завършил съм един от първите с Про лиценз. Задочно съм завършил и ВИФ, ама какво да му обяснявам”, заяви Ицо.

“От 45 души в академичен съвет на Пловдивския университет 44 гласуваха “за”, един въздържал се. Но нека не натякваме на хората, че Христо Стоичков като почетен консул получава дивиденти от държавата. Може би малко хора знаят, че съм председател на българо-каталунското сдружение “Свети Георги”. Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата. Оценили са ме на световно и на европейско ниво. Имал съм дарба, качества и съм ги развил, но това всичко е благодарение на моите колеги. Някога да сте чули думата “аз”. Аз съм щастлив и горд, че мога да помогна на Пловдивския университет с едно или друго. Помолих г-н Борисов, помогнах на г-н Дянков да помогнем. Лично инспектирах и видях докъде са стигнали с новата зала. И тя няма да бъде само за Университета, много хора и студенти ще използват този комплекс”, допълни Камата пред Канал 3.

“За стадионите всичко върви по план. В нито един момент не е ставало въпрос държавата да даде една стотинка. Но и испанците, които инвестират, искат да получат нещо в замяна. Аз няма да взема един метър трева и да се кача на шестия етаж. Всичко ще остане в полза на държавата. Трите комплекса в София са приоритет №1. Следва и стадионът в Пловдив, където обаче има доста спортни федерации и има още неща да се изясняват”, завърши Стоичков./БЛИЦ