Сръбският халф Иван Ергич е очакван в ЦСКА до края на седмицата. 30-годишният футболист в момента е свободен агент и ще тренира с “червените” до края на есенния полусезон. След това се очаква полузащитникът да подпише договор.

“На този етап Иван не може да сключи контракт с нас, тъй като квотата ни за чужденци извън Европейския съюз е запълнена. Очакваме около Нова година Мишел Платини и Жуниор Мораес да получат български паспорти, с което ще се освободят две места”, поясниха от Борисовата градина.  

Иван Ергич има сръбски и австралийски паспорт. Роден е в Шибеник, бивша Югославия. Малко по-късно заедно с родителите си се преселва в Австралия. На Зеления континент започва кариерата му, след като подписва с местния Пърт Глори. Пикът на неговото развитие е в швейцарския Базел. Там изкарва 8 сезона, слага капитанската лента и печели четири пъти титлата на Швейцария.  За последно Иван беше съотборник с Димитър Иванков в турския Бурса.
 
Любопитните неща с Ергич извън терена не са малко. Така например той е отявлен привърженик на идеите на Карл Маркс. “Аз съм с леви политически убеждения. Някои твърдят, че съм комунист. Може и така да се каже. Със сигурност обаче не съм аполитичен. Напротив – следя всичко, което се случва”, твърди Ергич, който от три години има редовна рубрика в сръбския ежедневник “Политика”.