Скандалният защитник на ЦСКА Иван Иванов хвърли доста светлина върху случващото се в клуба в последните няколко месеца. Бранителят говори за излизанията по заведенията вечер, нарушаването на нощния режим, играта на отбора, отношенията с останалите играчи.

“В отбора има футболисти, които искат да са добре, техните имена да не се въвличат в скандали. Да се пишат само хубави неща за тях. Седят и си мълчат. Като се видим и почваме да си говорим: “Айде бе, няма ли да говорим за това, няма ли да говорим за онова", а като се наредим всички пред шефовете само си мълчат. Ай, ше ви е*а в путьовците, ше ви е*а!” изригна Иван Иванов в ефира на Канал 3.

“В началото отборът играеше добре, но след това станаха скандалите. Каквото и да говоря, че не ми влияят, не е така – отразяват ми се. Не мога да слушам как ме изкарват, че сме пияници. Това ме дразни най-много. Могат да ме обвиняват, но само за играта ми. Не крия, аз излизам и ще продължа да излизам. Искам да се забавлявам, но в рамките на нормалното, но не виждам нищо лошо. Не знам защо хората си мислят, че като съм излязъл, после съм играл слабо с Литекс. Имаше и хора, които не излизаха, те също играха слабо”, допълни бранителят.

“Въпросната вечер ние закъсняхме с 2 часа. Това ми е грешката. Това става преди мача с Литекс. Всички бяхме там и абсолютно всички закъсняхме с толкова. Когато играехме силно, тогава пак излизах – прибирал съм се по 3,00-4,00 часа. Тогава защо никой не казваше, че това ми влия върху играта. Тази вечер отидохме на ресторант целия отбор. Да се съберем всички, да си кажем кой каквото има. Изведнъж в 11,00 часа решихме да продължим в този бар. Бяхме 16 човека, беше ни весело и хубаво, забавлявахме се, но в рамките на нещата. Някои от момчетата, които ги обвиниха, се прибраха на време. Например Тодор Тимонов гаранция си тръгна в 12,20 часа.

Ще ви кажа и какво се случи, когато Любо Пенев ни изгони. Пристигаме на базата на Панчарево след мача в Ловеч срещу Литекс. Бате Ради ни каза, че треньорът ни събира в залата. Момчетата усетиха, че става въпрос за излизанията. Солидарно се разбрахме, че ще казваме “не”, но това става в рамките на 1-2 минути. На другия ден към 10,00 часа се събрахме, разбрахме, че сме направили грешка и искахме да се извиним. Обадихме се и искахме да говорим с треньора. Казаха ни, че има пресконференция в 15,00 часа и не може да говори с нас. Тогава Любо Пенев каза тези неща и цяла България скочи срещу нас”, допълни още бранителят.

“Мога да ти кажа, че Любо ни е питал, дали го бойкотираме. Гарантирам, че няма такова нещо и съм сигурен в това. Всички ме обвиняват мен, всички мислят, че съм някакъв гъзар. Аз не съм гъзар. Аз казвам това, което мисля и не се влияя от това, ако те засегна, как ще го приемеш. Аз казвам истината в лицето на всеки. И явно на тези хора не им понася. Обвиниха ме, че съм продал мача с Миньор за някакви смешни 15 000 лева. Няма да се продам за нищо, за каквото и да става въпрос. Аз няма никога да направя такова нещо”, заяви още Иван Иванов.

На въпрос дали иска да остане в ЦСКА защитникът отговори: “Искам да играя в ЦСКА, но това е много сложен въпрос. Казах на Любо Пенев, че в момента не се чувствам добре и няма с какво да помогна на отбора. Имах разговор с него преди мача с Черноморец и му казах, че не съм добре. Той прие моето решение и ме извади от групата.

Няма да отида и на стадиона, за да гледам мача. Много хора ще ме освиркват, ще започнат да ми викат неща, които не са верни. Ще ме обиждат, че съм пияница, да ме псуват на майка, няма да издържа и ще станат грозни сцени.

Бранителят си призна, че никога не е бил от ЦСКА или Левски: “Нямам симпатии към нито един от родните грандове. От наистина много малък се интересувам от футбол и това е била детската ми мечта. От малък разбирам от футбол и знам за какво става въпрос. Нямам симпатии към нито един български отбор. Не мога да стана изведнъж от някои, след като не съм бил от този отбор. От малък съм от Манчестър Юнайтед. Сега съм много далеч от там, дори не ставам за “В” група./БЛИЦ