Завърналият се в България след 6 години отсъствие и подписал с Локомотив (Пловдив) защитник Иван Иванов призна, че е дошъл момент да се върне там, откъдето е започнал и това е довело до решението му да подпише със „смърфовете”. Бранителят разкри защо не е успял да си уреди трансфер в Ню Йорк Сити, където бе на проби.

"Достигнал съм ниво, което наистина е неприятно за един спортист. Две години не съм играл, а бях близо дори до по-сериозен трансфер. Случи се тази нелепа контузия и до много грешни решения от моя страна. Самото възстановяване не протече така, както трябва. Дойде момент, в който реших, че трябва да се върна там, където започна всичко", сподели Иван Иванов в интервю за Diema Sport.

През 2010 година Иванов премина в руския Алания, а година по-късно осъществи трансфер в сръбския гранд Партизан, а след това игра и в Базел. 

"Руското първенство беше най-силно, от тези, в които съм играл. Отборът, в който играх не беше от нужната класа. След това беше Базел. Сръбското и българското първенство са на едно ниво според мен. Най-силният ми период беше Шампионската лига с Базел. Двете ми години с Партизан също бяха силни и там имах по-силна връзка с града и феновете и там в личен план бях най-щастлив. В професионален план, разбира се, престоят ми в Базел беше наистина страхотен", каза още защитникът, който спечели приза за най-добър футболист на България през 2013 година.

Преди няколко седмици Иванов бе на проби в американския Ню Йорк Сити, но не успя да си уреди трансфер в САЩ.

"Физическата подготовка не ми помогна да остана в Ню Йорк Сити. Бях изостанал. Темпото там е много високо. По-динамично е отколкото в европейския футбол. Американските футболисти са много атлетични. Не се адаптирах. Играе се на изключително темпо и скорост, а аз не съм играл две години", коментира бранителят престоя си в Ню Йорк.

"Чувствам се добре на познато място, на което мисля, че мисля, че съм оставил хубава следа. Обичам отбора и се надявам феновете да са доволни от моето връщане. надявам се да постигнем добри резултати до края на първенството и следващата година. Имаме си споразумение и клаузи, но е най-важното да започна да играя. Във футбола нещата се променят толкова бързо, ще видим какво ще стане", допълни Иван Иванов.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!