Игралият за последно в Сливен Иван Иванов, който е ляв краен защитник, се присъедини към Нефтохимик. 22-годишният футболист е бил още в Академик (София). В следващите няколко дни той ще бъде тестван от наставника на "шейховете" Димчо Ненов.

Поради големия брой нови футболисти, треньорът започва още от третия ден на подготовката с двустранните игри, за да провери уменията на пристигналите на проби. С идването на Иванов те са вече 10, а се очакват вратар и още един полеви играч, които да се присъединят към отбора до края на седмицата. Така групата на Нефтохимик ще нарасне на 30 човека, от които Ненов ще избира на кого да бъде предложен договор, освен на сигурните нови Стамен Ангелов и Васил Калоянов.

Сутринта отборът направи тренировка на пистата на спортния комплекс в Славейков. Играчите навъртяха сериозен километраж, след което бяха пуснати да почиват. Следобед е първата двустранна игра на отбора, в която ще се даде приоритет на новите, които трябва да покажат качествата си. На всички тренировки присъстват изпълнителният директор Благомир Митрев и спортно-техническият директор Пламен Николов, които следят отблизо процеса на подготовка на отбора.