Скандалният защитник на ЦСКА Иван Иванов за пореден път шокира с иказването си, след като призна, че няма нищо против да заиграе във вечния съперник Левски:

“На този етап категорично не, няма как да стане. Но един ден, ако трябва да спася кариерата си, защо да не го направя. Аз съм футболист и с това си изкарвам хляба. Всяко момче като дойде в ЦСКА и Левски, започва да се тупа в гърдите, че е фен на този отбор. Ако на дадено място съм нежелан и нямам друг начин да продължа кариерата си, може да заиграя в Левски. Знам, че това изказване е силно и не се случва всеки ден, но извинявайте, че съм искрен, просто казвам всичко, което мисля”, заяви Иван Иванов.

“Преди казах, че нямам мотивация да играя в ЦСКА, защото просто не бях добре психически. Мисля, че до няколко дни нещата ще се оправят. Искам в ЦСКА, а и сега като разбирам, че ръководството е зад нас, е още по-добре. Искам да им се извиня на моето семейство. Може да ме нарекат всякакъв, но само пияница не понасям, защото не пия. В интерес на истината не съм направил нищо лошо. Наричат ни скандалджии, но това не е вярно, защото и преди сме излизали и никога не сме имали проблеми”, добави защитникът.

Мениджърът на скандалните Иванов и Иван Караджов Емил Данчев обаче сподели, че в България двамата ще играят само в ЦСКА. Това е желанието на боса на клуба Димитър Борисов, с когото Данчев се е видял по-рано днес. От думите му стана ясно, че играчите ще заведат дело срещу охранителя, който ги намушка с нож в нощта на петък срещу събота.

“Имах среща с ръководството на ЦСКА. Не ми приятно, че те стават медийни герои по този повод. Около случая, около инцидента с тях се вдигна много шум, няма да разберете нищо сензационно. Но те ще обяснят нещата пред вас. Мога да кажа, че ще заведат дело срещу извършителя. Ръководството на ЦСКА, в лицето на г-н Борисов, застава категорично зад двамата футболисти. Дадоха ми да разбера, че бъдещето им е свързано единствено и само с ЦСКА. Ако дойде оферта да отидат в чужбина и двете страни са доволни от възможността, ще бъдат пуснати”, каза Емил Данчев.

“Когато четях писанията за тях, имах чувството, че чета романа "Под игото". Имаше неприятни епитети по пресата. Мога само да ви кажа, че отдавна отмина времето на християнския принцип, когато като някой те удари по бузата, трябва да подложиш и другата”, коментира ситуацията мениджърът.

Данчев продължи: “Колкото до хората от Пирогов, мисля че са си свършили работата добре. Нека да не търсим проблем там, където няма. Всичко е приключило. Когато изпиеш едно или две питиета, не означава, че си алкохолик. На всеки се случва. На 21-22 години една чаша уиски не може да попречи на тези момчета, които кипят от енергия и сила".
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ